Здравейте колеги,има ли някой който да е премахнал катализатора(знам,че след 100 000км. трябва да се сменя,моята е на 130 000).Слагало се резонаторно гърне,но при някой автомобили има датчик на катализатора и когато се премахне,колата спира да върви...има ли някой с премахнат и какво е сложил,променила ли се е колата(разход,движение)и изобщо добре ли е да се прави,когато е заминал?Мерси
Известие
Collapse
No announcement yet.
Катализатор
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от oinotnA Покажи съобщениеЗдравейте колеги,има ли някой който да е премахнал катализатора(знам,че след 100 000км. трябва да се сменя,моята е на 130 000).Слагало се резонаторно гърне,но при някой автомобили има датчик на катализатора и когато се премахне,колата спира да върви...има ли някой с премахнат и какво е сложил,променила ли се е колата(разход,движение)и изобщо добре ли е да се прави,когато е заминал?МерсиAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
-
Аз имам лампичка на таблото за висока температутра в катализатора и даже един път ми се стори ,че светна за части от секундата. Незнам обаче дали тая лампичка си има специален датчик или взема някакви данни от ламбдата ?Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеАз имам лампичка на таблото за висока температутра в катализатора и даже един път ми се стори ,че светна за части от секундата. Незнам обаче дали тая лампичка си има специален датчик или взема някакви данни от ламбдата ?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеСамо да питам това на какъв автомобил е - защото незнам да има такъв с такава ламба произведен на ботушаAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеАз имам лампичка на таблото за висока температутра в катализатора и даже един път ми се стори ,че светна за части от секундата. Незнам обаче дали тая лампичка си има специален датчик или взема някакви данни от ламбдата ?
А колкото до катализатора, аз моя съм го махнал отдавна и не съм усетил кой знае каква разлика, нито като разход, нито като вървеж.
Comment
-
Първоначално публикувано от kalvach Покажи съобщениеИ аз не съм чувал за такова чудо.
А колкото до катализатора, аз моя съм го махнал отдавна и не съм усетил кой знае каква разлика, нито като разход, нито като вървеж.Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark
Comment
-
Само да не е на психическа основа ,че върви повече с махнат катализатор!
личен опит,преди две години махнах на Бравата катализатора защото глъхнеше нещо(проблема беше на друго място) но реших да го махна.ефект нулев.
бравата е с1.4 мотор и броих досто пари за нея като двегател е слънце но разлика след махането на катализатора никаква.даже сам си го свалих и изчовърках керамичните клетки вътре докато остана само празно гърне.освен че след 3000 оборота стана малко по шумна все едно че съм със спортно гърне и припуква като WRC колите като и пусна газта друга промяна нямяше.сега съм намислил да отделя пари и да си взема резонаторно гърне или да набия идна тръба през цялото гърне поне няма да върти газовете вътре и да ми шуми.
така че въпрос на личен избор махането на катализатора.а и щом е с керамичен елемент вътре нищо му няма,виж ако е с метален елемент има вероятност да се стопи вътре и да пречи виждал съм снимки на стопен елемент.моя например даже не беше задръстен ,щото като надуш с уста и през клетките свободно си излизаше въздух.така че няма как да ти задръства колицата.друг е въпросът вече колко ефективно се справя с въглеродните емисий след 130 000 но тва е друг проблем.
преди два месеца се сдобих и аз със алфета 156 1.8 мотор чесно не бих и махнал катализатора освен ако някой не ми плати за резонансно гърне.brava 1.4 sx
alfa 156 1.8
Comment
-
Да се похваля и аз - днес разкарах катализатора на колата от подписа. Иначе я карам 30к км вече, пък колко км е колата едва ли някой знае... та майстора като ми показа на какво мяза лошо ми стана. Ефектите са два: пропуши черно /изчиства се явно/ и си дърпа до 4400-4500.. преди на 3800-3900 спираше да върви, само бучене. Иначе си дърпа по същия начин, просто по дълго, на 3та до към 120км/ч горе долу.. Мисля че си струваше операциятаAlfa Romeo 156 1.9 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеНа GTV-то е. Може и аз да не съм наред с очите ,но лампата изобразява нагрято гърне. Нямам снимки в момента ,но след няколко дена ще постнаДори мойто което има 4 катализатора (имаше
) няма такава ламба и като има проблем свети чека на мотора
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
не искам да споря с турбо човека, но в книгата на моята в описанието за иконките на таблото на въпросната лампичка пише следното: "Eccessiva temperatura catalizzatore"...
са не знам как я мери тая температура и какво е според него "ексцесивна" ама е факт и ако искаш ще ти донеса книгата другия път като идвам да го видиш
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеЧак сега намерих време отново - та по темата значи ламбите които при контакт не светят означава че са неактивни и по-принцип няма ГТВ с температурен датчик на катализатора който да му казва кога е прегрялДори мойто което има 4 катализатора (имаше
) няма такава ламба и като има проблем свети чека на мотора
Явно са имали намерение да я направят като хората ,ама нещо не им е достигнално и сме си отсанали само с иконкатаAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Comment
Comment